אכילה, דיאטה ועוד בריאות הגוף

התזונה שלכם ומחלת הסרטן – כל מה שצריך לדעת

מהן השפעות התזונה עלמחלת הסרטן?

 

הסביבה בה אנו חיים כיום:

  1. הסביבה משתנה במהירות בשנים האחרונות. הסכנות העיקריות שהפכו לחלק מחיינו הן:
  2. הוספת כמויות מאד גדולות של סוכר לתפריט לכל אוכל מוכן.
  3. שינויים בשיטות גידול צמחים ובעלי חיים, חומרי הדברה אלימים, דישון, הנדסה גנטית, ריסוס קרקע.
  4. חשיפה גדולה למוצרים כימיים במזון, בתעשייה, באוויר וכו'.
  5. קרינה, חור באוזון, מחשב, טלוויזיה, טלפונים ניידים.
  6. צריכה מוגזמת מאוד של מוצרי בעלי חיים.
  7. קריירה, מתח, לחץ, הספק.

למה מומלץ מזון צמחוני:

הגנטיקה שלנו לא השתנתה הרבה במשך כמה מאות אלפי שנים. מטבע בריאתנו (גם בתנ"ך עד למבול) מערכת העיכול שלנו בנויה בדומה לזו של בעלי חיים

צמחוניים – ממחלקת היונקים. היינו בתחילת האבולוציה מלקטים את מזוננו מן השפע של הטבע ואחר כך אף עיבדנו את האדמה, זרענו ושתלנו. בתקופות קדומות אכילת כבש הייתה מיועדת רק לחגיגות שנערכו לעתים רחוקות. יותר מאוחר נחשפנו לדיג ולציד, אך מערכת העיכול שלנו השתנתה רק במעט, ומפאת אורכה (כשהיא פרושה), שאריות מזון מן החי נרקבות בה (היא אינה סטרילית) ומעודדת מאד יצירת דלקות וכיבים. מבנה השניים, מבנה המעי הגס, מיצי העיכול- מתאימים לאכילה צמחונית.

ניתן ללמוד שמזונות או תרופות מונעי דלקת, יעזרו לריפוי סרטן ולהארכת חיי החולה. הבעיה שרוב התרופות נוגדות הדלקת – יש להן השפעות לוואי חמורות והן מהוות חרב פיפיות.

גרעיני קאפא B (Nuclear Factor Kappa B) – גורם תומך דלקת שמופרש מתאי הגידול וגורם נזק רב. ידועים חומרים שמעכבים פקטור זה במזון לדוגמא: "קטכינים" שנמצאים בתה ירוק ו"רסבראטרול" שנמצא בענבים אדומים (יין אדום).

ישנם מזונות נוגדי אנגיוגנזיס טבעיים כגון במיני פטריות מאכל, תה ירוק, תבלינים וצמחי מרפא מיוחדים, שתורמים להפחתת דלקות.

ניקוי המזון מרעלים – מזון אורגאני

חשיבות רבה בחיי יום יום  היא אכילת מזון נקי (או אולי כיום עם מינימום רעלים)  חומרי הדברה הניתנים על מנת להרוג חרקים – כולם רעלים עבור כל אדם ואדם. יש

אנשים שרגישים גנטית יותר מאחרים לחומרים אלו. חומרי ההדברה כיום הם בעיקר "רעלי עצבים" והם יכולים לגרום לנו לאיבוד זיכרון ברמות שונות, לפגיעה במערכת העצבים במעיים שמביאה ל"מעי רגיז" ולמחלות דלקתיות, לקשיים בנשימה ועוד. גם דגי הים היום מזוהמים; הנהרות עם השפכים התעשייתיים הולכים לים. הדגים הקטנים אוכלים אצות מזוהמות – החומרים נמסים בעיקר בשומן שלהם, משם זה עובר לדגים הגדולים ומשם אלינו. ידוע הדיאוקסין שהוא חומר מזהם גורם סרטן.

יש מחלות סרטן תלויות הורמונים. יש חומרים בתוך קוטלי עשבים וקוטלי חרקים שפועלים כמו הורמונים. מזינים את בעלי החיים בהורמונים למטרות שונות. לכן יש חשיבות רבה לאכילת מזון אורגאני, שבנוסף לכך שאין בו רעלי עצבים, הגידול האורגני משתמש לזיבול האדמה בקומפוסט העשיר במינרלים רבים השומרים על בריאותנו. הגידולים הרגילים מזובלים על פי רוב בדשן כימי בלבד.

בידי כל פרט לבחור את מזונו. לצערנו, המזון האורגאני עדין יקר בארץ, אך הוא חוסך לנו את ההוצאות של רופאים ובדיקות.

צ'יף סיאטל ב-1854 כשהעביר את אדמות השבט לארה"ב אמר:

"למדו את ילדכם מה שאנו לימדנו את ילדנו, שהאדמה היא אימנו. מה שקורה לאדמה – קורה לילדיה. כשאנשים יורקים על האדמה – על עצמם הם יורקים".

"זאת אנו יודעים, האדמה אינה שייכת לאדם – האדם שייך לאדמה. זאת אנו יודעים, כל הדברים קשורים זה לזה כמו בדם שמאחד משפחה אחת. כל הדברים קשורים זה לזה".

pizzas-76543_640

תהליך ניקוי הגוף מבפנים:

בכל גוף חי קיים תהליך ביוכימי רצוף של חילוף חומרים (מטבוליזם). מזון וחמצן נקלטים על ידי מערכת העיכול ומערכת הנשימה, מובאים על ידי הדם לכל תא ותא בגוף, וחומרים שעלולים לגרום נזק אחרי השימוש בהם, מסולקים על ידי: מערכת העיכול, השתן, הנשימה, והעור. כאשר אנחנו מכניסים לגוף חומרים מזיקים, הם מצטברים בתאים, ומשבשים את עבודתם הנורמלית וגורמים מחלות (למשל תוספי החומרים הכימיים במזון) הגוף לא מצליח להתמודד איתם ולסלקם בקצב הרגיל של המטבוליזם. אנחנו יכולים להגביר באמצעים טבעיים את עבודת המערכות המנקות וסילוק הרעלים. התהליך ניקרא דה- טוקסיפיקאציה. זהו תהליך ביו-כימי מורכב בו מעורבות מערכות אנזימתיות רבות בכבד, בכליות ובכל תא בגוף (ראה מאמר דה-טוקסיפיקאציה באתר התחדשות).

איך נעשה תהליך ניקוי הגוף?

  1. מתחילים בתהליך על ידי צום מיצים העשויים מירקות ופירות אורגניים ותה צמחים. תהליך זה גורם למנוחה למערכת העיכול ומסר לתאים להגביר את תהליכי הוצאת הפסולת. מספר ימי הצום מותאם אישית לאדם על ידי יעוץ פרטני. שתייה מרובה ומרפאה נותנת את ההוראה המתאימה למערכת השתן להגביר את פעולתה.
  2. חשוב שהתהליך ילווה בהתעמלות מרפאה כיוגה, צ'יקונג, פלדנקרייז וטיפולי מגע שונים, על מנת להגביר את  הזרמת הדם בגוף.
  3. בשיטת ד"ר אן ויגמור משתמשים במיץ עשב חיטה, שיש לו מעלות רבות (ראה אתר התחדשות) לשתיה, לחוקנים העוזרים לריפוי המעי הגס והכבד, ובטיפולים נוספים המותאמים אישית לכל אדם, כגון תחבושות, מריחות עור, שטיפות פה ועוד.
  4. המזון חייב להיות אורגאני, ברובו מזון חי (לא מבושל) צמחוני בלבד.
  5. חשוב שילווה בהרפיה, דמיון מודרך, ושיחות בהם האדם מבין יותר את עצמו ודרכו, ומחליט על השינויים שהוא רוצה לעשות על מנת לעזור במקסימום לריפוי מחלתו. ואכן כל התהליך עוזר מאד לריפוי סרטן ומחלות כרוניות אחרות – ומחזק מאד את האדם הבריא.

fly-agaric-919049_640

מזונות מזיקים ומועילים

רשימת המזונות שלפנינו באה להדגיש שלאנשים שכבר חלו, רצוי להימנע לגמרי ממה שצוין, ולאנשים בריאים, רצוי לצמצם מאוד מזונות אלו ובמקומם להשתמש יותר במזונות המומלצים. 

השמנה וסרטן

השמנה איננה רק גורם של עודף משקל, אלא היא גם עלולה להיות טריגר למחלות נוספות כגון סרטן. סוג חומצות השומן שמרכיבות את ההשמנה חשוב ביותר. חייב להיות יחס של 1:1 בין חומצות אומגה 6 ואומגה 3. כאשר הפרות או התרנגולות רעו באחו, היחס הזה נשמר פחות או יותר. אך מזונן הוחלף במזון שמסופק בלולים וברפתות וכולל הרבה מוצרי תירס וסויה, שמכילים פי 15 או יותר אומגה 6 . עודף אומגה 6 מסייע באגירת שומן, גורם לקרישת יתר של הדם, מקדם צמיחה של תאי סרטן ומקדם דלקות. לעומת זאת, אומגה 3 מגמישה קרומי תאים ומפחיתה דלקות. מוצרי בעלי חיים כולל בשר, ביצים ומוצרי חלב פרה – מזיקים.הורמונים הניתנים לבעלי חיים וגורמים להשמנתם, נמצאים גם במזון שלנו. אומגה 3 נמצא בנוסף לדגים, בזרעי פשתן ושמן פשתן בכמות רבה. נמצא גם בזרעי CHIA שנמכרים היום בחנויות.חשוב לטחון את כל הזרעים הנ"ל ולהוסיפם לסלט או לכל מזון אחר.

שמנים: 

טיגון ואפיה בשמן

שמן יכול לבוא בשתי צורות פיזיקאליות, אחת נקראת CIS והשנייה TRANS . צורת השמן CIS טובה לגוף ומהווה אבן בניין חשובה לקרומי התאים שלנו. היא נמצאת בשמנים מכבישה קרה שלא חוממו בתהליך הכנתם. לכן חשוב לרכוש שמן כזה ולהוסיפו לסלטים או למזון מבושל – כאשר המזון בצלחות.

שמני TRANS נוצרים בשמנים שטוגן בהם מזון, בעוגות, פיצות, פשטדות ושאר מזונות שנאפו בשמן, כמו כן בשומנים מוקשים כמרגרינה וחמאה המכילים כמויות גדולות בהרבה של אומגה 6 על אומגה 3.

שומני טראנס נכנסים למבנה קרומי התאים, הופכים אותם לפגיעים וחדירים לחומרים מזיקים לנו, לכן מומלץ לא לבשל ולטגן בשמן.

שמן פישתן- מומלץ

הוא מכיל הרבה אומגה 3, שהיא חומצה אלפא לינולנית. היא הופכת בגוף ל-EPA

וממנה ל-DHA שאלה חומרים נוגדי דלקת (בניגוד לשמן סויה, לדוגמא, שבו כמות גדולה אומגה 6 המגביר דלקת). על מנת להגביר את קליטתו של שמן הפישתן מומלץ לשים 2 כפות שמן בבלנדר בתוספת כוס יוגורט עיזים אורגאני ולערבל (שיטת בדוויג), אפשר לבזוק על סלט או על פירות.

שמן זית – מומלץ שומן חד בלתי רווי וטוב לשים בסלטים, או במזון לאחר הבישול. שמנים נוספים טובים הם שמן קנולה ושמן שומשום. אין להגזים בצריכת סך כל השומנים ביום.

food-351543_640

סוכרים ועמילן:

כשאנו אוכלים סוכר או קמח לבן, מזונות ש"האינדקס הגליקמי" שלהם גבוה – רמות הגלוקוז בדם עולות, הגוף משחרר אינסולין כדי לאפשר לגלוקוז להיכנס לתאים. הפרשת האינסולין מלווה בשחרור חומר IGF (Insulin-like Growth Factor- גורם גדילה דמוי אינסולין) שתפקידו להמריץ צמיחת תאים. אינסולין ו-IGF, מעודדים את גורמי הדלקת שגם הם ממריצים צמיחת תאים ומעודדים גידולי סרטן.

בימים קדומים, אדם צרך בערך 2 ק"ג דבש לשנה. בראשית המאה ה-19 זה עמד על 5 ק"ג סוכר לשנה. ב-2004 החוקר הגרמני היינריך ורבורג זכה בפרס נובל לרפואה על הגילוי של התלות הגדולה בין המטבוליזם של גידולים ממאירים ובין

צריכת גלוקוז. סריקת Pet-CT שמשמשת לגילוי סרטן מבוססת על סימון אותם אזורים שצורכים יותר סוכר.

כיום ידוע שרמות גבוהות של אינסולין ו-IGF לא רק ממריצות צמיחת תאים סרטניים, אלא גם מעודדות גרורות. ידוע כי חולי סוכרת שיש להם רמות גבוהות של סוכר בדם – נתונים בסיכון גבוה מהממוצע לחלות בסרטן. נמצא קשר של רמות סוכר גבוהות לסרטן שד, לבלב, מעי גס ושחלות.

לפחמימות מלאות כמו לחם מלא,  יש תפקיד בהאטת ספיגת סוכרים שמקורם בחיטה. יש לאכול אורז חום ולא לבן, ולא להפריז בכלל בפחמימות.

בקטניות – האינדקס יותר נמוך, הם מכילים פיטוכימיקלים טובים שנלחמים בסרטן.

שמנים טובים מאטים את ספיגת הסוכר ומאטים את שיאי האינסולין.

מומלץ להימנע מ: 

סוכר, דבש, סירופים, כל מאפה מקמח לבן, אורז לבן, פסטה, לחם לבן, בייגל, בורקס, עוגות למיניהן, תפוחי אדמה, דגני בוקר ממותקים, ריבות, פירות מתוקים, משקאות ממותקים, מיצי פירות, אלכוהול, כל הממתיקים המלאכותיים!

מותר:

ממתיק: סטיביה, נקטר אגבות. מומלץ – שתייה ללא המתקה.

לחם: שאור בלי שמרים, קינואה, קוואקר, דוחן, כוסמת, בטטות, חיטה מונבטת.

ירקות: אורגניים מכל הצבעים (בדגש על ירוקים), שום, בצל.

קטניות: אפונה, עדשים, שעועית, חומוס.

פירות: בעיקר חמצמצים כמו אוכמניות, דובדבנים, פטל, לימון, אשכולית, שזיפים, פפיה, בננה (לא רכה מדי), תפוחי עץ, אבוקדו.

שתיה – מומלץ

מים נקיים, מים מינרליים, מיץ עשב חיטה, תה נענע, מרווה, צמחים בטעמים לימוניים: גרניום לימוני, לואיזה, עשב לימון, תה קמומיל, תה גדילן, ושן-ארי שהם מנקי כבד.

מומלץ במיוחד תה קליפת אלון לבן, תה ירוק:

תה קליפת אלון לבן: תה אנטי-דלקתי. הכנה:מרתיחים 1 ליטר מים יחד 2-5 חתיכות קליפה. צריך להתקבל גוון חום (כמו של תה רגיל, לא כתמצית) מומלץ לשתות 3-4 כוסות ביום.

תה ירוק: מכיל פולי-פנולים שנקראים קטכינים. הסתבר שיש בו חומר EGCG שלוחם נגד יצירת כלי דם חדשים על ידי תאים סרטניים(אנגיוגנזיס) (לא נמצא בתה שחור שעובר התססה) מומלץ 2-3 כוסות ליום. החומר הנ"ל מתיישב על שטח הפנים של כל תא וחוסם את הקולטנים שמפעילים את האות שמאפשר לתאים סרטניים לשלוח גרורות. החומר מאט צמיחת תאים בלוקמיה, סרטן שד, ערמונית, כליה, עור ופה. תה ירוק גם מפעיל מנגנונים שמסלקים רעלים מהגוף,וחוסם השפעת חומרים קרצינוגניים. השפעת EGCG גדלה עוד יותר כשמשלבים תה ירוק עם אכילת סויה (בסרטן ערמונית וסרטן שד – תלוי אסטרוגן).

יש חשיבות מיוחדת לשתיית מיצים בעיקר מירקות ירוקים כגון מלפפון, קישוא, חסה, סלרי, כרוב. הם עוזרים מאד לפינוי רעלים מהגוף.

מזונות חלבוניים:

סויה: הסויה מכילה חלבון מלא, והיא תחליף טוב למזונות מן החי. היא חלבון קל לעיכול. היא נמכרת בגושים כמו גבינה (טופו) ואין לה טעם. מומלץ להוסיף תבלינים ולהופכה לטעימה מאד. היא מכילה אסטרוגן צמחי שמתחרה עם האסטרוגן של האישה בכניסה לתאים. יש חילוקי דעות לגבי יעילות הפעילות נוגדת האסטרוגן של הסויה. כפי הנראה הפעילות יעילה ברמה מסוימת במזון – אך לא מומלצים כדורי סויה לחולי סרטן. הסויה מכילה איזופלבונים שחוסמים אנגיוגנזיס (צמיחת כלי הדם לגידול) לכן עוזרים לסוגי סרטן רבים. הסויה מכילה פיטואסטרוגנים, לכן יש רופאים שמתנגדים לה במקרי סרטן שד תלוי הורמונים. אך עוצמת הפעילות הביולוגית של ההורמונים במזון היא קטנה מאד לעומת ההורמונים הנקביים הרגילים, ולכן היא מאטה צמיחת גידולים, למרות שהענין לא הוכח חד משמעית. מומלץ לצרוך כ- 100 גר' בארוחה שלוש פעמים בשבוע.

משפחת הקטניות- כל משפחת הקטניות מכילה כ-30% חלבון לא מלא: חומוס, שעועית, עדשים, אפונה, פול – ביחד עם שאר המזון היומי, הגוף מקבל את החלבון הדרוש.

השקדים והאגוזים למיניהם מכילים חלבון.

במחלת סרטן לא נכון לצרוך כמויות גדולות של חלבון.

ירקות ופירות:

ירקות פירות ובעיקר אורגניים מומלצים מאד גם למניעת סרטן וגם לריפויו. חומרים רבים מאד מצויים בהם. הם מכילים מגוון רחב ועושר של ויטמינים, מינרלים, וחומרים שנקראים פיטוכימיקלים בעלי נוסחאות כימיות שונות. חשוב לאכול ירקות ופירות מכל הצבעים, טריים בעונתם ונמנה רק אחדים מהם: ירקות כרוביים, חסה, מלפפונים, תרד, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בצל, שום, סלרי, עגבניות, קישואים,

פלפל אדום בלבד (לא ירוק), להימנע מחציל (לא מומלץ כרוביים לאנשים עם בעיות בבלוטת התריס, לא מומלצים ירקות סולניים – חצילים, עגבניות, פלפל ותפוח-אדמה לאנשים עם בעיות של דלקת פרקים).

פטרוזיליה וסלרי: מכילים חומר שנקרא אפיגנין – מעכב חזק של יצירת כלי הדם הדרושים לגידולים.

זרעי פשתן טחונים: עוזרים לבריאות מערכת העצבים ולשמירת הזיכרון, נוגדי דכאון, מכילים הרבה אומגה 3. כמות האכילה המקסימלית -שתי כפות ליום זרעים טחונים.

פירות:

מומלצים פירות לא מתוקים מדי, בעיקר פירות חמצמצים  כאוכמניות, תות שדה, פטל, דובדבנים, שזיפים, לימון, פרי הדר (לא לחולי דלקת פרקים) וכן תפוח-עץ, בננות, אבוקדו – עשירים בויטמינים ומומלצים. 

פירות יער לסוגיהם השונים, תות, אוכמניות, מכילים חומרים מועילים. הם נחשבים לפירות חמצמצים, עשירי ויטמינים ומומלצים למאכל במחלות סרטן. גואיבות וקיווי עשירים מאד בויטמין C שחשוב לחיזוק מערכת החיסון.

יש פירות אקזוטיים מיוחדים שהתחילו להגיע לארץ כמיובשים או כמוצרי מדף, כמו גוג'י, נוני, אקאי – שיכולים לעזור, אך דורשים יעוץ תזונתי. מכילים הרבה אנטיאוקסידנטים ומרכיבים נוספים. כמובן עדיף לאכול את הפירות עצמם ולא את המוצרים התעשייתיים שלהם. מומלץ במיוחד אקאי שמכיל חלבון מלא ומזינים רבים.

ירקות ופירות מיוחדים הם הכתומים והאדומים.

ירקות ופירות המכילים בטא קרוטן (גזר, בטטות, תפוז) עוזרים במיוחד לסרטני קיבה וריאות.

מכילי ליקופן: עגבניות (מומלץ גם מבושלות), פלפל אדום, אבטיח, אשכולית אדומה, ענבים אדומים. הליקופן פעיל נגד רדיקלים מחומצנים.

מזונות נוגדי סרטן – תזונה מתקנת

תזונה צמחונית ואורגאנית היא תזונה מתקנת, אך יש צמחים שנושאים בתוכם חומרים שהם נוגדי סרטן ספציפיים יותר. יש בצמחים חומרים שנקראים פיטו- כימיקלים והם אינם מוגדרים כויטמינים או מינרלים ובכל זאת יש להם פעילות אנטי סרטנית ברורה:

משפחת הכרוביים:

למשפחה זו שייכים כרוב, כרובית, ברוקולי, כרוב ניצנים, וקולורבי. הם מצטיינים במיוחד בחומרים שנמצאו שהם בולמי סרטן.

בניסויים מדעיים נמצא, שצריכת כמויות גדולות של ירקות אלה (אפשר גם כמיץ), מורידה באופן משמעותי סיכון לסרטן שד. בניסויים בבעלי חיים נמצאה השפעה אנטי-סרטנית מובהקת לירקות אלה על גידולי סרטן ספונטניים ועל סרטן יזום בבעלי חיים באמצעות חומרים קרצינוגניים. ההשפעה המיטיבה של הכרוביים בולטת במיוחד על סרטן שד וסרטן רחם, שיש בהם קולטנים לאסטרוגן.

הסולפורפן, הנמצא בכרוביים, מגביר יצירת אנזימים נוגדי סרטן. הסולפורפן מסוגל להגביר פעילות של אנזימים המנטרלים קרצינוגנים, כלומר מפסיקים פעילות של חומר מסרטן.

מומלץ לשתות מיץ כרוב מעורב עם ירקות נוספים, לאכול סלטי כרוב חיים מרוסקים דק (הגזים נוצרים בעיקר מכרוב מבושל). אסור לאכול כרוביים לאנשים שיש להם חוסר איזון של בלוטת התריס.

הספיגה ממיץ גבוהה יותר מאשר מהמזון.

שום, בצל ועירית: מכילים גופרית, חלבון מכיל גופרית חשוב ביותר לבריאותנו. הוא מאפשר גם חדירה יותר יעילה של שמני אומגה 3 לתאים. הם מכילים חומרים אנטי סרטניים, נוגדי כולסטרול, נוגדי טריגליצרידים. יש חוקרים שטוענים שהשום מונע מחומרים קרצינוגנים מלהתקשר ל-DNA והפיכת תאים נורמאליים לתאים סרטניים.

שום עוזר במיוחד במחלות ריאה.

אלוורה, כוסמת, נבטי פשתן:

מכילים ריר רפואי שעוזר להחלקת הצואה ומניעת עצירות, מאזן את סוכר הדם, מכילים הרבה אומגה 3.

מזונות "על":

הכוונה למזונות שמכילים חומרים מיוחדים בעלי השפעה חזקה על מניעת סרטן או ריפויו. החומרים שהם מכילים שונים מבחינה כימית מצמח לצמח. קבוצה חשובה הם חומרים ביופבלונואידים –  קבוצת חומרים טבעיים בעלי מבנים פנוליים שנמצאים במגוון רחב של מזונות, בחלקים שונים של צמחים שונים: זרעים, עלים, פירות, פרחים וכו'. הם מנקים רדיקלים חופשיים, הם אנטי אוקסידנטיים, אנטי דלקתיים, אנטי ויראליים ואנטי סרטניים.

הם נמצאים במיץ עשב חיטה,נבטי ברוקולי, קליפת תפוחי-עץ, חמוציות, דובדבנים, ענבים כהים (ולכן גם ביין-אדום), תה ירוק ועוד.

1.מיץ עשב חיטה הוא מזון שהוכח כמזון מרפא סרטן בשיטת טיפוליה של ד"ר אן-ויגמור. המיץ מכיל שפע של אנזימים, ויטמינים שונים – במיוחד ויטמין E,C, ובטא קרוטן, מינרלים שונים ועוד חומרים מקבוצת הביופלבונואידים. למיץ יש תכונות מעכבות התפשטות גידולים, מנקות כבד, מחזקות את תאי הדם, מיבשי דלקות – בעיקר במערכת העיכול,ומחזקי מערכת חיסונית. מומלץ לשתות את המיץ טרי, מיד אחרי הכנתו – 1/4-1/3 כוס פעמיים ביום. כמויות מדויקות וטיפולים נוספים עם המיץ חייבים להינתן בייעוץ אישי.

2.זרעים מושרים או מונבטים – CHIA, פשתן, גרעיני דלעת, חמניות, שומשום, שקדים ואגוזים למיניהם- בהם מגוון חומצות אמינו וחומצות אומגה 3.

הם בונים תאי שריר ותאי מוח ומפעילים את כל התאים. זהו מזון על – קל

לעיכול שידוע מזמן בתרבויות עתיקות. דלעת מונבטת עוזרת לשמור על

הבלוטות ההורמונאליות (גם בשד וגם בערמונית), זרעי פשתן, זרעי CHIA

עוזרים לתפקוד בריא של המוח ותאי הדם, חמניות וכוסמת מספקים מגן ללב

ולמערכת העצבים.

3.נבטים ונבטוטים של גרעינים שונים כגון: עדשים, חילבה, אספסת, ברוקולי, חמניות. מכילים הרבה מאד אנזימים שעוזרים לנו לעכל אותו בקלות. האנרגיה שבתוך הזרעים מועברת לאדם האוכל אותם. הם אוגרים את אנרגית אור השמש בתוכם, והיא חשובה  לבריאותנו. הם מכילים את אבות המזון מפורקים לאבני הבנין שלהם ולכן הם מזון קל מאוד לעיכול – הם דלי סיבים, מכילים הרבה פיטו- כימיקלים. מומלץ לצרוך אותם לפחות פעמיים ביום כתוספת לסלט או כ"מרק אנרגיה

קר". במיוחד מומלצים נבטי ברוקולי שמכילים סולפוראפן, חומר זה מעורר פעולה של אנזימים שמגינים על התאים מפני חומרים קרצינוגנים.

נבטי חמניות: עוזרים לתפקוד שרירים ומערכת העצבים.

4.כורכום: מיוחסת לו השפעה רבה בעיכוב התפשטת גידולים סרטניים. זהו שורש שממנו מפיקים אבקה צהובה, גדל באסיה, משומש בקארי. יש לו תכונות נוגדות דלקות. התרכובת העיקרית בו – כורכומין. מעכב צמיחת סרטנים רבים: מעי גס,

כבד, קיבה, שד, שחלות, לוקמיה. פועל גם על אנגיוגנזיס וגם על אפופטוזיס וגם על גורמים דלקתיים – B קאפא NF. כורכום מומלץ לערבב עם פלפל אחרת יש קושי בספיגתו במערכת העיכול – כורכום לא עובר את מחסום המעי, הפלפל מגדיל את ספיגתו פי 2000. 

5. צמחי ים ואצות: בתנאי שנאספים באוקיינוסים במקומות נקיים, הם מסנני UV  בהם כמות המינרלים גדולה מאוד. הם מסוגלים לנטרל קרינה מזיקה.

ברובם מוצאים חלבון מלא וגם מאגר קרינת השמש שנותן לנו לחיות. יש אנשים אלרגיים לאצות. הם טובים לאכילה רק כאשר תיפקוד בלוטת התריס נורמלי.

6. פטריות ממריצות: שיטקה, מייטקה, קוארטקה – מכילות תרכובת לנטיניאן שיחד עם תרכובות נוספות, ממריצה את המערכת החיסונית. משפיעות טוב במיוחד נגד סרטן קיבה: מעלות את כמות התאים החיסוניים הפעילים ומאטות את צמיחת הגידול.

7. ESSIAC– זוהי תערובת צמחים מיוחדת מאוד שעזרתה רבה מאוד בריפוי סרטן. התערובת נלמדה ממסורת אינדיאנית ופותחה להרכבה היום לפני כ-80 שנה על ידי האחות הקנדית RENE CAISSE שטיפלה ביחד עם רופא באלפי חולי סרטן. המעלות המדווחות של חומר זה מרובות ביניהם, מניעת משקעים שומניים בכלי דם, הרס טפילים במערכת העיכול ועוד. כמו כן מעכב ואולי אף הורס גידולים שפירים וממאירים. התערובת דורשת בישול והכנה והופכת לתה די נעים ששותים אותו פעם או פעמיים ביום, לפי המקרה.

לסיכום, מה לעשות:

מזון פועל בכל יום שלוש עד חמש פעמים ביום, לכן יש לו השפעה ניכרת על המנגנונים הביולוגיים שמאיצים או מאטים צמיחת סרטן. פעולה משולבת – סינרגיה של מזונות, המזון שבו חומרים משולבים פועל על כמה מנגנונים ביחד, בניגוד לתרופות, ובלי תופעות לוואי, לכן גם קשה לבדוק אותם במעבדה.

מינרלים שמסייעים: סלניום נמצא בדגנים ובירקות מגידול אורגאני, באגוזי ברזיל ובדגים. מגנזיום נמצא בירקות ירוקים, במיוחד בתרד, אגוזי פקאן, שקדים ובכמה סוגי דגניים. ויטמין C נמצא ברוב הפירות והירקות הירוקים, בהדרים, בגויאבות ובתות שדה.ויטמין A בירקות ובפירות כתומים וירוקים. 

המלצות:

  1. להמעיט מאוד באכילת מלח ומתוקים.
  2. לאכול תבלינים טבעיים – במיוחד כורכום.
  3. לצרוך 70%אוכל חי שאינו מבושל.
  4. מזון צמחוני ואורגאני.
  5. מזון מגוון בכל הצבעים של פירות ובמיוחד ירקות.
  6. שתיית מיצים במיוחד מירקות.
  7. ניקוי הגוף וטיפולים במיץ עשב חיטה.
  8. שתיית תה ESSIAC , וצמחי מרפא אחרים שמותאמים אישית.
  9. שימוש מבוקר בויטמינים ומינרלים בהתאמה אישית.
  10. שמירה על זמני אכילה קבועים, התמדה בביצוע פעילות גופניתונטילת תוסף של חיידקים פרו-ביוטיים.
  11. ולא לשכוח לטפל בצד הנפשי-רוחני של חיינו.

ספרות

  1. לא לסרטן – ד"ר ד.ס. שרייבר. הוצאת מודן  2008
  2. מניעת סרטן וריפויו בדרכים טבעיות – ד"ר מ. הוכברג/הוצאת "תזונה פלוס" 2002
  3. התחדשות- ד"ר פנינה בר-סלע/הוצאת פוקוס 2006
  4. HIPPOCRATES, V.3/28,Oct. 2008

אנחנו בפייסבוק