אמרו לי שאומגה 3 מאוד בריא, וכדי לצרוך אותו בכמות גדולה כמו בכדורים ישנם מזונות שיכולים לתת
את הכמות הנדרשת, איזה מזונות יתנו את הכי הרבה אומגה 3 כמו שיש בכדורים?
(לא מעוניינת ממש לקחת כדורים).
תודה
צריכת שמן קנולה, שמן זית, שמן חמניות, שמן סויה, שמן תירס, שמן שומשום, שמן חריע, שמן בוטנים – כולם מכילים אומגה 6.
חומצות שומן אומגה 3 מצויים בשמן פשתן, זרעי פשתן, שמן זית, שמן סויה ושמן קנולה. אומגה 3 מצוייה גם בדגי ים, טונה, סרדינים, סלמון, מקרל.
יחס נכון לצריכת שתי החומצות בגוף הוא אחת לשלוש (1 גרם אומגה 3 ושלוש אומגה 6), בעוד מה שרווח באוכלוסיית המערב הוא פי שתיים שלושה צריכת אומגה 6 לעומת אומגה 3 שנשאר ביחס נמוך. רצוי לכלול שמן זית בתפריט היומי.
בשמן פשתן יש 50% אומגה 3 . כלומר במאה גרם מוצר נקבל 50 גרם חומצת שומן אלפא לינולנית אומגה 3. בדג סלמון בין 1.5-2 גרם חומצה, בסרדינים עד 2 גרם וטונה עד 1.5.
בשמן סויה נקבל 7 גרם מתוך 100 גרם שמן, חומצה לינולנית אומגה 3. בשמן קנולה ואגוזי מלך נקבל 9 גרם מתוך 100 גרם מוצר.
חשוב להקפיד על צריכת שמנים ללא חימום, מאחר וחימום גבוה הורס את המרכיבים במזון. אכילת שמנים בסלט קר נותנת את המקסימום שניתן להפיק ממוצר המזון הטבעי
שלום,
קודם כל מזל טוב על האתר החדש, מגוון, מעניין וסוף סוף יש בריאות הציבור גם בעברית.
השאלה שלי היא:
הבן שלי בן 10 חודשים, נטל עד גיל 8 חודשים ויטמין D וברזל בטיפות לפי מה שאמרו לי בטיפת חלב.
כבר חודשיים שלא נותנת לו יותר את שני המרכיבים, האם יש תחליפים לטיפות ברזל וויטמין D מפירות או ירקות, או בכלל מזון אחר?
ו מהטבע יש בשפע.
למעשה עם התינוקת שלי נהגתי כך סביבות גיל 10 חודשים, התחלתי להעשיר את מזונה במקורות עתירי ברזל.
ניתן להכין פירה משילוב של תפוחי אדמה ומעט גזר ולהוסיף כף קנולה, לבשל הכול יחד, והקינואה מתרככת מאוד ותורמת לטעם, כמובן לתבל בתבלינים אהובים בבית, אפשר קצת כורכום, מעט מלח, שמן זית או קנולה.
אפשר להוסיף בטטה.
מה שחשוב לשים לה הוא לספיגת הברזל מאחר ושימוש בשתיית מיץ מפרי סחוט טבעי או אכילת פרי העשיר בויטמין C היא חיונית לספיגה מקסימלית של ברזל בגוף.
ברזל מצוי בדגנים, גם במוצרי בשר, ביצים ומוצרי חלב.
שימוש בסומסום או טחינה במחיות לתינוקות או ערבוב כמות קטנה עם קציצות נותן גם ערך של ברזל.
ברזל מצוי בטחינה, חומוס, פול, עדשים, אפונה, עשבי תבלין טריים ויבשים כמו כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום שניתן לקנות או טרי או בקוביות קפואות. אני נוהגת להכניס לאטריות או ספגטי ואפילו תבשילי קטניות או מרקים קוביות של בזיליקום, מוסיפה גם תבלינים יבשים וגם טריים למרק או גם לקציצות.
ניתן גם להוסיף בורגול לקציצות, לסלטים, למחיות. להשרות מעט בורגול במים ואחר כך להכניס, טרי או מבושל.
בהצלחה.
בבדיקת דם, כי הנחיות טיפת חלב הינן ארציות ומטרתן למנוע מצב של חוסר ברזל העלול לגרום לאנמיה.
המלצתינו היא בגדר תשובה בנושא צריכת ברזל ממקור טבעי, בכל זאת אין זה תחילף להנחיות הארציותש ל משרד הבריאות.
אם כבר התחיל מוצקים אז כמו שמתחילים, יש מחיות של פירות שניתן לתת וכל פעם להתנסות בפרי חדש ולהכין ממנו מספר פעמים, לראות שאין תופעות ואז אפשר להוסיף עוד פרי.
הדייסות ברובן לא כוללות חלב פרה, כך שאם עושים דייסה אפשר להכין ללא חלב, ומגיל שנה מוסיפים חלב לתינוק בדייסה.
המרקים, תחיל מכינים ללא בשר, רק ירקות תפוחי אדמה וגזר. אפשר בטטה.
מגיל חצי שנה מתחילים עם הטעימות של מרקים, כל פעם כמות קטנה, לאט לאט התינוק יאכל גם מרק עם בשר, ואני ממליצה עם הבשר של כנף העוף כי הוא הכי רך, בלי העור כמובן ונקי מעצם.
המתכונים האחרים של קציצות וכן הלאה הם כבר לפעוטות מגיל שנה ומעלה, תלוי בהעדפת התינוק.
התינוקת שלי התחילה לאכול אוכל לא טחון בגיל 8 חודשים, אבל יש פעוטות שאוכלים לא טחון בגילאים מאוחרים יותר.
שאר המתכונים בעיקר לגילאי שנה וחצי ומעלה, למעט מחיות.
אפשר לגוון האמת דברים שאנחנו לפעמים לא חושבים עליהם כמו מחית שהיא על בסיס ירק ופרי יחד
דלעת למשל מאוד טעימה עם צירוף מתקתק.
בגיל חצי שנה התינוקות בולעים את האוכל ובגיל קצת יותר גדול הם לועסים עם החניכיים, אני רואה את הבת שלי עושה את זה כל הזמן ואין לה עדיין שיניים אחרויות אלא רק שתי קדמיות תחתונות ולמעלה, בכל זאת יש תהליך לעיסה
כך שלפעמים אני נותנת חתיכה קטנה מאוד של כל דבר שהוא רך, ונותנת גם לשתות אחרי זה
לגבי בשרים יש משפחות שנותנות טעימות של אוכל שאוכלים בבית גם המבוגרים אבל ממש רך או קטן קטן
גם בטיפת חלב ממליצים להכיר לילד טעמים של הבית, זה עדיין שלב הטעימות אז זו לא ממש ארוחה
אפשר גם לנסות דגן טחון או קטניה טחונה במחית ירק, יש מגוון אופציות
בהצלחה.